Výlet s malamuty Nové Hrady 13.8.2011

15.08.2011 19:26

 

 

 

S malamuty po Novohradských Horách

Výlet AMKČR

 

Letošní léto zdá se podivné, jak napsal klasik a nelze jinak, než s ním souhlasit. Naše nohy už zahálely  delší dobu a malamutí pacičky taktéž .

Stačil jeden příjemný telefonát a bylo rozhodnuto.  Rychlá on-line pošta zafungovala kosmickou rychlostí a naše vidina toulání se po kopcích, nabyla reálných rozměrů.

V pátek ráno zabalíme a vyrazíme , směr Nové Hrady , krásné městečko na hranicích v jižních Čechách, ke kterému mám nostalgický  a láskyplný vztah bývalé členky  tehdejšího pionýrského tábora v Sokolím hnízdě .

Před zhruba desetiletími jsem tu s mojí sestrou trávila krásné letní týdny, uprostřed zeleně, malin, hub , borůvek a krav . Báječné slunné dny  pro pražské děti ….. pro nás to byl tehdy ráj .

 

Naši přátelé s malamutíky i s pejsky nemalmutího rázu na nás čekali v penzionu a páteční odpoledne jsme nedočkavě vyrazili do místní přírody na zahřívací kolečko. Večer  u prostřeného stolu a u dobrého moku, jsme naplánovali „lehčí“ trasu.

Účastníci zájezdu se v sobotu ráno shromáždili na „čáře „a my všichni vyrazili směrem do přírody . Nakonec se nás sešlo dvanáct .

Naše nohy a malamutí , psí nožičky se nedočkavě zabořili nejdříve do asfaltu a pak do krásné mechové cesty , která vedla nádherným lesem , podél rybníků a potoků .

Nakonec  s „lehčí „ cesty bylo 20 km , ale stály za to J .

Obešli jsme Nové Hrady , Terezčino údolí  a zdolali zeleň v okolí . V neděli nás okouzlilo okolí Žumberku , nádherné vesničky u Nových Hradů .   Počasí nám přálo, nálada byla perfektní .  Večeře a dobrý mok byl odměnou . Dokonce i taneček byl , i přes puchýře ,které některým účastníkům zdobily prstíky . Naši malamuti  byli šťastní a my samozřejmě s nimi .

 

Takže zase příště , už se teď těšíme !!!

 

Michaela Purnochová 

 

 

fotogalerie